Edisonstraat 12 6902 PK Zevenaar 0316-526985

Bezoek meubelbeurs IMM cologne 2019

Bezoek meubelbeurs IMM cologne 2019

Bezoek meubelbeurs IMM cologne 2019

In deze 3-delige serie kijkt Gilsing Wonen terug op het bezoek aan de meubelbeurs IMM Cologne (Keulen). De beurs heeft van 14 tot 20 januari 2019 de trend voor de komende seizoenen gezet in de woonwereld. Bij dit jaarlijks terugkerend evenement presenteren meer dan 1300 meubelmerken van over de hele wereld hun nieuwe collectie. Hieronder bevinden zich een groot aantal Nederlandse meubelmerken die we hier uitlichten.

Leolux Hilco en Flint

Leolux: lokaal met liefde

Zoals we van Leolux gewend zijn, presenteren zij de nieuwe meubelcollectie in een grote stand geheel volgens de laatste trends in kleur en materiaal. Opvallend zijn de afgeronde organische stukken met natuurlijke, gedempte en warme aarde- tinten.

De Flint bank, een ongelofelijk gebalanceerd ontwerp waarbij het visueel kiezelsteen achtige uiterlijk, prachtig samenwerkt met het zachte comfort wat we van Leolux gewend zijn. Deze bank is leverbaar in verschillende afmetingen, opstellingen en natuurlijk uitvoeringen. Leolux heeft met de Flint een prachtig modulair programma neergezet. Door te combineren met de speelse vormen van een of meerdere Tampa salontafels, die Leolux hier ook voor het eerst presenteert, maakt u uw zithoek helemaal compleet. Deze salontafels zijn in diverse materialen zoals keramiek, glas, houtsoorten en natuurlijk de Leolux lakken leverbaar.

Met zijn ‘deconstructivistische’ knipoog springt de nieuwe Hilco fauteuil meteen in het oog en zit net zo comfortabel als dat deze eruit ziet. Een royaal zitmeubel met de mogelijkheid tot een duo stoffering van Patrick Belli. Dit meubel is om zo min mogelijk CO2 en fijnstof uit te stoten, in zijn geheel ontworpen en vervaardigd in een straal van 125km. Ook door een nieuwe manier van leer bewerken gebruikt dit meubel, naast zijn lokale vervaardiging, ook nog eens veel minder schadelijke stoffen.

Eettafel Bondi zorgt door de afgeronde vorm voor een gezellige tafelsetting. Doordat de korte zijde spits toeloopt geeft de tafel op een speelse manier richting aan de ruimte waar deze geplaatst wordt.

De nieuwe Leolux collectie is compleet met karpet Adamas. Het ontwerp van Edward van Vliet is leverbaar in diverse kleuren, afmetingen en vormen.

Thonet Jubileum IMM beurs

Thonet: Oud en nieuw

Het toonaangevende merk Thonet viert dit jaar zijn 200 jarig bestaan (o.a.) met onder andere een beursstand ontworpen door het design-duo Studio Besau Marguerre. Naast een aantal toonaangevende en tijdloze Thonet-klassiekers, introduceert het jarige merk ook een aantal nieuwe stukken ontworpen door Besau Marguerre en Sebastian Herkner. Deze sluiten perfect aan bij de ongekende vorm en kwaliteit waar Thonet om bekend staat.

De lounge fauteuil 808 is nu ook met een lagere rug verkrijgbaar en de stoel S 64 is als bureaustoel beschikbaar gemaakt. Ter ere van het jubileum heeft Thonet ook een aantal nieuwe uitvoeringen toegevoegd aan de bekende modellen.

Pilat tafel

Pilat & Pilat:

Het Friese Pilat & Pilat presenteerde de prachtige tafel ‘Brugt’ van Gjalt Pilat dat wederom vakmanschap uitstraalt. Het stevige tafelblad heeft een visgraatmotief en wordt gedragen door een dun massief stalen frame. De synergie tussen de gebruikte materialen werkt prachtig in de ruimte en we konden het niet laten er een in onze showroom te zetten! De Brugt is rond Pasen te bewonderen en uiteraard ook leverbaar in andere uitvoeringen.

Volgende keer kijken we terug op de nieuwste meubelen van Artifort, Gelderland en Bert Plantagie.

Ook zoveel inspiratie, maar geen idee waar u moet beginnen? Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze interieuradviseurs