Edisonstraat 12 6902 PK Zevenaar 0316-526985

Deel 2 Bezoek meubelbeurs IMM cologne 2019

Deel 2 Bezoek meubelbeurs IMM cologne 2019

Deel 2 Bezoek meubelbeurs IMM cologne 2019

In deel twee van deze 3-delige serie kijken we terug op het bezoek aan de meubelbeurs IMM Cologne (Keulen). De beurs heeft van 14 tot 20 januari 2019 de trend voor de komende seizoenen gezet in de woonwereld. Bij dit jaarlijks terugkerend evenement presenteren meer dan 1300 meubelmerken van over de hele wereld hun nieuwe collectie. Hieronder bevinden zich een groot aantal Nederlandse meubelmerken die we hier uitlichten.

Artifort Figura

Artifort: Innovatief en functioneel

Artifort presenteert uitbreidingen van de nieuwe modulaire bank Figura, van Nederlands ontwerper Khodi Feiz. De opties in verschillende opstellingen is hiermee extra ruim geworden. Strak met een sprekende vormgeving en een enorme keuze aan kleuren. Dit model ziet er in elke opstelling en stoffering elegant uit en past vrijwel in iedere ruimte! Zoals wij gewend zijn van Artifort, zoeken zij ook bij de Figura wederom de grenzen op van vorm en functie, zonder in te leveren op comfort. Nu al een moderne klassieker dus.

De bekende Andrea stoel heeft een nieuw zusje, een ‘barkruk’ met een zithoogte van 81 of 61 cm. Met deze uitbreiding is de Andrea serie compleet en beschikbaar in versies voor de vergaderruimte en versies voor de eethoek.

Ook luxe materialen zoals velours zijn een nieuwe optie binnen de vaste stoffencollectie van Artifort. Deze luxe materialen in warme trendkleuren vormen een rode draad in de presentatie op IMM 2019. Daarnaast presenteert Artifort een prachtige nieuwe stof van Kvadrat van ontwerper Luca Nichetto.

Gelderland Solid

Gelderland: Solid

Nieuw op de beurs in Keulen is de Solid Chair. Een ontwerp van Scholten & Baijings. Opvallend aan de Solid Chair zijn de afgeronde, organische vormen. Stefan Scholten: ‘Het meubel is een gestoffeerd volume, dat net als een beeldhouwwerk aan alle kanten een interessant aanzicht heeft’. Carole Baijings: ‘We hebben een fauteuil ontworpen waarin je heerlijk kunt zitten en welke in ieder interieur past. Het ontwerp is minimalistisch, functioneel en heeft tegelijkertijd een zeer comfortabele zit. Naar de randen toe wordt de fauteuil slanker. De armleuningen zijn gestroomlijnd en lopen naadloos in de rug over en zijn daardoor heel comfortabel. Veel van onze ideeën ontstaan als we reizen. Het idee voor de Solid Chair ontstond in Pietrasanta in Italië waar we in een marmer groeve enorme blokken marmer zagen. In zo’n blok zit het beeldhouwwerk al gevangen. De kunst is om het zichtbaar te maken.’

De Solid Chair fauteuil is verkrijgbaar in een vaste en draaibare uitvoering.

Bert Plantagie Tibbe

Bert Plantagie: Huiselijk en helemaal van nu

Het oer-Nederlandse bedrijf Bert Plantagie presenteert een reeks nieuwe meubelen en uitbreidingen op onder andere de Odin bank en de bekende Kiko eetkamerstoel. Naast alle toppers viel ons in het speciaal de nieuwe uitschuiftafel Pedro op, waarbij het blad perfect aansluit op het vaste element. Ook de Tibbe fauteuil met zijn vele uitvoeringen viel bij ons in de smaak. Door zijn retro look te combineren met hedendaags comfort, voegt Bert Plantagie een tijdloze klassieker voor de komende generaties toe aan zijn collectie (en hopelijk wij binnenkort ook!).

Ook zoveel inspiratie, maar geen idee waar u moet beginnen? Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze interieuradviseurs