Edisonstraat 12 6902 PK Zevenaar 0316-526985

Design trends: Colorblocking

Design trends: Colorblocking

Design trends: Colorblocking

Wij zijn volop bezig met de nieuwste design trends en merkten colorblocking op, met zijn overvloed aan kleur, kun je hier eigenlijk ook niet omheen.

Wat is colorblocking?

Colorblocking is overgewaaid vanuit de mode naar de interieur wereld. Opvallende en sprekende kleuren worden gecombineerd en geven het interieur een intense kleur boost. Denk eens aan de kleurige huisjes van Curaçao, die als kleurvlakken op een rij een prachtig voorbeeld zijn van colorblocking. Bij deze trend wordt er gespeeld met contrasten van verschillende kleuren en kleurvlakken.

blog-colorblocking-pode-boya-zitzak

Hoe ziet colorblocking eruit?

Bij een colorblock interieur zijn de wanden voorzien van veel sprekende en heldere kleuren. Dit wordt vaak gecombineerd met meubelen die in kleur contrasteren met de kleuren op de wand. Het fenomeen is al een tijdje zichtbaar in veel hedendaagse interieurs, waar bijvoorbeeld verschillende kleuren eetkamerstoelen gecombineerd worden aan de eetkamertafel. In 2018 zal deze trend nog wat sprekender aanwezig zijn en zien wij deze trend uiteraard ook bij veel merken en designers in hun ontwerpen terug. De prachtige sfeerplaten van Pode zijn daar ook een mooi voorbeeld van.

blog-colorblocking-pode-batch-bijzettafel

Colorblocking design

Wat design betreft zijn het vooral de meubelen met een minimalistische uitstraling die zich in deze trend thuis voelen. De duidelijke vormtaal van bijvoorbeeld de Artfort Bras bank komt erg goed tot zijn recht in een uitvoering met een sprekende kleur als stoffering. Zo kunnen een paar elementen of éénmeubel in deze trend al erg veel voor uw interieur doen en wat betreft kleur is de regel des te uitgesprokener de kleuren, des te beter.

blog-colorblocking-artifort-bras-bank

Contrast als combinatie

Warme rode en oranje kleuren worden gecombineerd met koele blauwtinten, maar niet alleen warme en koele kleuren worden bij elkaar gezet. Zoek ook eens het contrast op tussen licht in donker, maar blijf dan wel in de kleuren, zwart telt immers niet mee als kleur bij colorblocking. Verschillende tinten in dezelfde kleurgroep combineren hoort ook bij deze trend, maar zoek dit in sprekende en heldere kleuren en dan niet in de naturel en crème tinten. Zo kunt u er voor kiezen om het interieur op te bouwen met diverse rood tinten in combinatie met bijvoorbeeld een roze kleur.

blog-colorblocking-harvink-splinter-bank

Mag het wat minder?

Deze opvallende trend is goed toe te passen in verschillende gradaties, een rustiger kleurenpalet kan dus ook heel goed. Kies om de rust te bewaren voor minder kleurencombinaties en licht bijvoorbeeld maar twee kleuren uit. Bovenstaand interieur met de Splinter bank en fauteuil van Harvink laat zien dat een uitgesproken kleur, in dit geval rood, helemaal niet schreeuwerig hoeft te zijn, het is maar net hoe je het combineert. Is het lastig om de juiste kleuren tegen elkaar te zetten, bekijk dan wat voorbeelden van bruikbare kleurencombinaties die helemaal passen binnen deze tijd en trend.

blog-colorblocking-kleurcombinaties

Details kleuren uw interieur

Wilt u niet meteen uw muren schilderen in diverse kleuren? Geen probleem, colorblocking is ook erg goed toe te passen met woonaccessoires en bijvoorbeeld kussens. Kijk bijvoorbeeld naar de prachtige collectie kussens en plaids van Pode, die een stijlvolle uitstraling hebben en zijn gemaakt met hoogwaardige materialen en voorzien van mooie details. Zo hoeft er helemaal geen grootse of erg definitieve verandering plaats te vinden in het interieur, maar fleurt het er toch behoorlijk van op! Design On Stock heeft prachtige woonaccessoires die in diverse kleuren uitgevoerd kunnen worden en daarmee ook prachtig op deze trend inhaken.  

blog-colorblocking-design-on-stock-woonaccessoires

Beken kleur komend jaar en laat u erdoor inspireren!

Wat vindt u van deze trend en hoe past u colorblocking toe binnen uw interieur? Wij zijn erg benieuwd! Komt u er zelf niet helemaal uit, maar ziet u deze trend wel graag terug in uw leefruimte? Gilsing Wonen heeft deskundigen voor u klaarstaan die vrijblijvend met u meedenken voor groot en ook voor klein advies, kijk hiervoor op de interieuradviespagina.