Edisonstraat 12 6902 PK Zevenaar 0316-526985

Details in meubelen

Details in meubelen

Details in meubelen

Een detail wordt ook wel omschreven als een kleinigheid & bijzonderheid.

Dit zien we ook terug in designmeubelen. Kleine ontwerpdetails die een meubel nét iets unieker maken. We zijn geneigd naar de grote lijnen te kijken. Natuurlijk spelen vormen, kleuren en materialen een grote rol, maar het is niet verkeerd om af en toe een “oog voor detail” te hebben.

Artifort Mare

De Mare bank heeft ons meerdere details te bieden; de kleine inkeping in de bovenzijde van de rugkussens en de slede waar de bank op rust maakt de Artifort Mare extra bijzonder. De slede loopt door van de achterzijde van de bank tot aan de voorzijde van de bank. Hierdoor oogt de Mare verfijnd en elegant. Tevens lijkt de bank door de strakke lijnen te zweven op het frame, waardoor er een ruimtelijk en luchtig effect onstaat. Het is dan ook geen toeval dat designer René Holten werkzaam is geweest als architectonisch ontwerper.

Artifort Mare details

Leolux Caruzzo

Dat een ontwerper zoals Frans Schrofer de designer van de Caruzzo over alle details nadenkt bewijst de achterzijde van deze fauteuil.

Hier bevindt zich namelijk een prachtige sierstiknaad “Artisan”. Een fraai staaltje vakmanschap, aangezien de geregen stiknaad handmatig wordt verwerkt door de stoffeerders. Hiervoor gebruiken zij maar liefst 4 meter garen. En voor diegenen die de nadruk willen leggen op de details, zijn de garens te kiezen in contrasterende kleuren.

Leolux Caruzzo detail

Castelijn Groove

De Groove kast lijkt op het eerste oog een eenvoudig opgebouwde kast. Niets is minder waar, de detaillering van deze kast geeft nét dat beetje extra. De stoere staanders met ingeschoven schappen zorgen ervoor dat er geen zichtbare verbindingen zijn. Daarnaast kunnen er ook ranke aluminium schappen worden toegepast. Het lijnenspel van de Groove kan versterkt worden door de vele lakkleur en houtsoort opties.

Catelijn Groove

Thonet S32 en S64

Onmisbaar in de lijst van de details zijn de design klassiekers van het merk Thonet. Thonet staat natuurlijk bekend om het buigen van hout. Dit was omstreeks 1850 een technisch hoogstandje. Wat ons zo aanspreekt, zijn de details in de afwerking. Kleine ontwerpkeuzes die de verfijning laten zien van wat Thonet ons te bieden heeft. Zoals de overgang in het notenhout van de eetkamerstoelen S32 en S64. Deze tandverbinding is deels praktisch, om de verbinding te kunnen maken en deels een lust voor het oog.

Thonet S32 en S64

Uiteraard is dit maar een kleine greep uit de vele details die we terugvinden in designmeubelen. Wij dagen u uit nét even verder te kijken en te doen beseffen hoe mooi de kleine dingen kunnen zijn.