Edisonstraat 12 6902 PK Zevenaar 0316-526985

Project in Aalten

Project in Aalten

Project in Aalten

In Aalten werd onze hulp gevraagd bij het inrichten van een woonkamer met een eetkamergedeelte in dezelfde ruimte. In eerste instantie worden de wensen van de klant altijd goed in kaart gebracht, zo ook bij dit project. 
 

Kleur

De kleur turquoise werd gekozen als uitgangspunt, deze sprekende kleur was al reeds aanwezig op een lange muur die de gehele lengte van deze ruimte besloeg. De klant wilde daar graag meer mee en hier vanuit kon het plan vorm krijgen en kon er geschetst worden. Een voorlopig ontwerp werd middels een 3D presentatie voorgelegd aan de klant, waarbij zelfs de schilderijen, die een prominente rol in het interieur speelden mee werden genomen en zichtbaar aanwezig waren in het ontwerp.
projecten-interieuradvies-Aalten-3Dpresentatie

Dutch Design

Voor de meubelen werd gekozen voor Dutch Design, merken van Nederlandse bodem, voorzien van een hoog comfort met een prachtig design. De heerlijke Horatio hoekbank met de Caruzzo fauteuil van Leolux vormden het zitgedeelte. Deze meubelen zijn voorzien van prachtige details in het design en stralen rust uit. Als basis werd gekozen voor een karpet, deze markeert op fraaie wijze de zithoek en geeft het letterlijk en figuurlijk wat warmte mee. De Turquoise kleur heeft in het zitgedeelte van de leefruimte een glanzende hoofdrol gekregen en wordt op speelse wijze ingezet. Het zitgedeelte van de bank en de fauteuil zijn uitgevoerd in een lichtere tint turquoise dan de buitenzijde van de fauteuil, dit gebeurde ook bij de bovenste rugsteun van de bank. Dit resulteert in een dynamisch geheel, ondanks dat er maar één kleur is gebruikt.

projecten-interieuradvies-Aalten-zithoek-turquoise-leolux

Overgang

Het eetgedeelte behoord tot dezelfde ruimte als het zitgedeelte, maar wordt benaderd met een andere kleur, namelijk een sprekende gele kleur. Dit maakt dat de verschillende plekken, met tevens een totaal andere functie een duidelijk onderscheid krijgen.

Om dit contrast kracht bij te zetten en tegelijkertijd een verloop te creëren, zorgt de Pastoe Vision wandkast voor een prachtige overgang van het koele turquoise naar het zonnige geel. De tint van de vloer, het zitgedeelte in turquoise en het geel uit het eetkamer gedeelte komen in de deuren als mooie kleurvlakken terug. 

projecten-interieuradvies-Aalten-Pastoe-Vision-wandkast


Strak en organisch

Het geel van het eetkamergedeelte laat zich zien in de met gele stof uitgevoerde eetkamerstoelen van Arco. Het design van deze Frame stoelen laten een combinatie van strakke met organische vormen zien. Dit sluit prachtig aan op de rest van de meubelen en vormen in deze leefruimte. De stoelen hebben een rechthoekig frame waarin de zittingen met hun ronde vormen lijken te zweven. Het geel komt zo prachtig tot zijn recht, tezamen met de eetkamertafel, voorzien van een tevens organisch gevormd Fenix tafelblad, voor een mooi geheel.

projecten-interieuradvies-Aalten-Pastoe-Vision-wandkast


Accessoires

De klant was erg tevreden met het resultaat en de keuze van de meubelen en voelt zich helemaal thuis in dit prachtige interieur. Met kleine accessoires, die soms refereren naar de twee verschillende hoofdkleuren, kan volop gespeeld worden. Bijvoorbeeld ook groen, de mengkleur van turquoise en geel, doet het prachtig in deze ruimte. Kijk maar eens naar de kussens op de bank en hoe mooi ook het ‘groen’ van de planten tot hun recht komen.

Zou u de hulp van onze interieuradviseurs ook goed kunnen gebruiken? Kijk dan op de interieuradvies pagina of kom langs in onze winkel voor meer informatie.