Edisonstraat 12 6902 PK Zevenaar 0316-526985

Merken uitgelicht: Harvink

Merken uitgelicht: Harvink

Merken uitgelicht: Harvink

Harvink behoord tot één van de Dutch design merken waar wij u graag wat meer over vertellen en laten zien! Zoals Harvink zelf zou zeggen: ‘Sit and wonder’.

Harvink in het kort

Harvink maakt al sinds 1947 design meubelen van topkwaliteit en gebruikt hiervoor hoogwaardige materialen en stoffen van Nederlandse bodem. De meubelen worden met de hand vervaardigd door vakmensen. Het meubilair kenmerkt zich door smaakvol design met een hoog comfort en uitstekende kwaliteit. 

blog-harvink-harvink-tekenaar

Design en designers

Zelfs de Harvink ontwerpers zijn van Nederlandse bodem, dit maakt de meubelen zeker niet minder grensverleggend. De toonaangevende ontwerpen hebben een uitgebalanceerd design en zijn voorzien van een eigenzinnig karakter wat veel mensen aanspreekt. Designer Martin Haksteen is al meer dan twintig jaar betrokken bij Harvink en ontwerpt prachtige meubelen voor het merk. De meubelen van Harvink kenmerken zich vooral als toegankelijk, maar ook zeker eigenzinnig. Ook designer Thijs Smeets heeft meubelen voor Harvink ontworpen, zijn werk kenmerkt zich door de goede balans tussen schoonheid en comfort, wat erg goed binnen de filosofie van Harvink past.  

blog-harvink-harvink-alowa-fauteuil

Frame als leidraad

Kenmerkend voor Harvink is de frame constructie van hout of chroom die bij alle meubelen duidelijk te zien is en te herkennen als een Harvink meubel. Het leuke aan het frame is dat het niet alleen het ontwerp en de uitstraling vormt, maar ook mede het comfort bepaald. U hoeft bij een meubel van Harvink nooit te kiezen tussen mooi en comfortabel, mooi en comfortabel zijn namelijk fraai met elkaar verweven en vindt in elk meubel zijn eigen balans.

blog-harvink-harvink-splinter-stoel-en-tafel

Retro uitstraling

In het design van Harvink meubelen zit hier en daar een knipoog verborgen naar meubelen uit de jaren 50 of 60. De Splinter bank, fauteuil, stoel en tafel zijn hier een mooi voorbeeld van. Met de keuze voor de houtsoort die u aanspreekt als frame en de eigentijdse stoffen waaruit u kunt kiezen, zijn deze meubelen toch echt ‘splinter’ nieuw.

blog-harvink-harvink-splinter-bank-en-fauteuil

Harvink uitgelicht

Eigenlijk zijn alle modellen van Harvink kleine kunstwerkjes die hun eigen verhaal vertellen en waarbij in het design steeds verwondering als uitgangspunt lijkt gekozen. Niet voor niets dat Harvink zijn prachtige meubelen heeft uitgelicht met prachtige quote’s en uitspraken van bekende kunstenaars, filosofen en schrijvers. Het raakt elkaar op een prachtig en sprekende wijze. We lichten er graag een aantal voor u uit.

blog-harvink-harvink-hebbes-fauteuil-davidlynch
blog-harvink-harvink-groove-fauteuil-julesdeelder

Harvink in gebruik

Het zijn echte leefmeubelen die Harvink fabriceert en zo zijn ze ook ontworpen. Voorzien van een tijdloos en boeiend design waar u niet gauw op uitgekeken zult raken en bovendien zijn de fauteuils en banken voorzien van een hoes die afritsbaar is. Zo creëert u de mogelijkheid om deze chemisch te laten reinigen of als u toe bent aan iets anders, te kiezen voor een nieuwe hoes. 

blog-harvink-harvink-duck-stoel

Uw eigen Harvink

Harvink biedt u aan alle kanten de mogelijkheid om van een Harvink, een eigen meubel te maken, afgestemd op uw wensen in comfort en smaak. Want ernaar kijken is natuurlijk leuk, maar er één hebben staan in uw eigen leefruimte als uw eigen meubel is natuurlijk nog veel leuker.

blog-harvink-harvink-splinter-bank 

Wat vindt u van Harvink en welk meubel van dit merk is uw favoriet? Benieuwd naar de verschillende modellen uit de collectie van Harvink en de mogelijkheden? Kom langs in onze showroom en laat u inspireren of adviseren door onze interieur specialisten of kijk alvast naar al onze Harvink modellen op onze website.