Edisonstraat 12 6902 PK Zevenaar 0316-526985

Merken uitgelicht: Lago

Merken uitgelicht: Lago

Merken uitgelicht: Lago

Het Italiaanse Lago is gespecialiseerd in het maken van modulaire design meubelen en komt ieder jaar weer met zeer verrassende en vernieuwende designs. Ook dit jaar hebben wij dat al op de design beurs in Milaan van Lago kunnen zien. Lago kijkt graag vooruit, waarbij duurzaamheid, onderzoek naar nieuwe materialen en de mogelijkheden daarvan een grote rol spelen in het design. Over deze nieuwe ontwerpen en mogelijkheden van Lago willen wij u graag wat meer over vertellen.

Never Stop Looking Beyond

Als vormgevers van design meubelen vindt Lago het van groot belang om de wereld te blijven onderzoeken in bijvoorbeeld getallen, perspectieven en in schoonheid. De onverzadigde nieuwsgierigheid van het Italiaanse genie Leonardo Davinci is voor het merk Lago dan ook een grote bron van inspiratie. Net als de Italiaanse culturele hoofdstad Rome waar Lago tevens haar invloeden uit haalt en voor de toekomstige generaties toegankelijk wil houden. Lago gebruikt design als middel om met een open blik naar de toekomst te blijven kijken en verrast ons daarin steeds weer. Daarom lichten wij de nieuwe ontwikkelingen van dit merk voor u uit.

blog-merkenuitgelicht-lago-xglass

Lago's XGlass

De ontwikkeling van XGlass is ontstaan door de behoefte naar materialen die geschikt zijn voor hedendaagse interieurs. Met dank aan de digitale revolutie is Lago het eerste in de wereld van design, die het mogelijk maakt om afbeeldingen van natuurlijke materialen in glas te verwerken. Hierbij kan gekozen worden voor een matte of glanzende afwerking, deze afwerking zorgt bovendien voor een natuurlijke en tevens degelijke uitstraling. Goed om te weten is dat er naast de vele mogelijkheden van deze nieuwe ontwikkeling ook is gedacht aan onze aarde. Glas is namelijk 100% recyclebaar en daarmee ook een mooi duurzaam product.

De onbegrensde mogelijkheden van XGlass

De dikte van XGlass maakt dat het goed tegen een stootje kan en maakt het evenzeer geschikt om te gebruiken voor diverse toepassingen en verschillende type meubelen. U zult het XGlass binnenkort dan ook in de bekende meubelen van Lago terugvinden en schept tegelijkertijd ook nieuwe mogelijkheden voor meubelen. Zo kunt u een meubel creëren met een monolitisch uiterlijk wat vervaardigd is van XGlass en daarmee van natuursteen lijkt te zijn gemaakt.

Verbluffend om te zien en in gebruik erg praktisch, licht en degelijk. Bovendien is bijvoorbeeld een deurtje van XGlass, gemakkelijk te vervangen mocht er toch een beschadiging op komen. Ook creëert het materiaal ruimte in het meubel om uw spullen in op te bergen. Dit is een mogelijkheid die u bij een massief marmeren of natuurstenen meubel nooit zult hebben. Hiermee versterken functionaliteit en design elkaar op prachtige wijze.

blog-merkenuitgelicht-lago-xglass-bold-eetkamertafel

Design wordt magie

Een klassiek meubel met een magische uitstraling, geïnterpreteerd met de aller nieuwste technologie op materiaal gebied. XGlass maakt de meest bijzondere dingen mogelijk en Lago speelt met dit gegeven. Het uitgekiende design van Lago lijkt hierdoor zelfs geen vat meer te hebben op de zwaartekracht. Vorm en de ogenschijnlijke 'leegte' of de 'schaduw' vertellen hiermee een verhaal en creëren ruimtelijkheid. Iets waar dit merk in vaker in uitblinkt, met een Lago meubel creëert u ruimte.

blog-merkenuitgelicht-lago-xglass-monolitischevorm-tafel

Bekijk hieronder ook eens het Lago manifest, wat veel prijsgeeft over de visie van Lago en wat precies weergeeft waar het merk voor staat. Bij nummer zes kunt u zelf invulling geven aan het manifest. Dat is ook precies wat Lago wil met haar meubelen; de mogelijkheden creëren om er zelf invulling aan te geven.

blog-merkenuitgelicht-lago-lago-manifest

De mogelijkheden van het XGlass spreekt tot de verbeelding en schept daarmee ook mogelijkheden voor verschillende andere bestaande meubelen van Lago. Laat u hiervoor adviseren door onze interieur specialisten, die op de hoogte zijn van de diverse mogelijkheden. De XGlass toepassingen komen van het najaar op de markt en zullen bij ons te verkrijgen zijn. Eind 2018 hebben wij nog een andere fraaie Lago primeur voor u, waar wij u voordat het meubel in onze showroom te bewonderen is, alles over zullen vertellen. Dus blijf ons volgen!

Is het XGlass iets voor u, of bent u benieuwd naar de diverse Lago design meubelen uit onze huidige collectie? Kom naar onze showroom en laat u inspireren. Bekijk de Lago collectie op onze site en lees er meer over.