Edisonstraat 12 6902 PK Zevenaar 0316-526985

Montis

Montis

Montis

Montis meubelen hebben een geheel eigentijds design. Uitgesproken kleurstellingen in diverse bijzondere leer-, hout- en stofkwaliteiten zijn kenmerkend voor de collectie banken, fauteuils, stoelen en tafels.
Het bedrijf onderscheidt zich vanaf de oprichting door een eigen filosofie: modern design met superieur zitcomfort.

Montis

Montis meubelen hebben een geheel eigentijds design. Uitgesproken kleurstellingen in diverse bijzondere leer-, hout- en stofkwaliteiten zijn kenmerkend voor de collectie banken, fauteuils, stoelen en tafels. Het bedrijf onderscheidt zich vanaf de oprichting door een eigen filosofie: modern design met superieur zitcomfort. Dit vindt u dan ook terug in alle Montis meubelen. Daarnaast staan ook duurzaamheid, eerlijkheid, toewijding en oog voor detail hoog in het vaandel.

Kenmerkend voor Montis: de karakteristieke ‘jas’

Montis werd in 1974 opgericht en is vanaf 1975 gevestigd in Dongen, een locatie die destijds bewust is gekozen. Leren bekleding werd een specialiteit en alle belangrijke leerlooierijen en leervakkennis waren in dit gebied gevestigd. In de loop van de jaren 80 werd gestaag wereldwijd een vast dealernetwerk opgebouwd, zonder importeurs en dus met direct contact tussen Montis en de afnemers.

De meubelen Charly en Chaplin zijn voorbeelden van de karakteristieke productiemethode waarbij de romp van een stoel of een bank een ‘jas aankrijgt’. Een techniek die oorspronkelijk tegen de gevestigde ideeën inging, maar die Montis onderscheidde van andere merken. Het merk gelooft nog steeds sterk in eigen ideeën en technieken. De ‘jas’ stoffeermethode wordt nog steeds toegepast op veel van de meubelen.
Als gevolg van het succes heeft het merk diverse klassiekers opgeleverd. Zo is er de beroemde bank Axel die in 2005 ontworpen door Gijs Papavoine. Een stijlvolle en comfortabele bank met een keur aan mogelijkheden en van de beste materialen. Een andere bekende bank is de Hub, zeer comfortabel en robuust. De nieuwere modellen Daley en Back Me Up beloven ook succesmodellen te worden. Meer weten? Kijk dan op de officiële website. 

Bekijk onze collectie hier online of breng een bezoekje aan de Gilsing Wonen showroom! Wij vertellen u graag meer over onze Montis banken, stoelen, fauteuils en tafels.